Visburgers met erwtenpuree - 12+ maanden (Opperdepop)
Deze zelfgemaakte visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij groot én klein!
Aan de slag
Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste minuut toe.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de kabeljauw, het volkorentarwemeel en peper in een keukenmachine en maal fijn. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 porties).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Verhit de olie in een koekenpan en bak in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Stamp de aardappelen en de erwten met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Snijd de broodjes open en beleg met de erwtenpuree en visburger.
Visburgers met erwtenpuree - 12+ maanden (Opperdepop)
Deze zelfgemaakte visburgers gaan zeker in de smaak vallen. Bij groot én klein!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198447_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null porties
485 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kabeljauw ontdooien. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm en kook in 15 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste minuut toe.
Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en doe met de kabeljauw, het volkorentarwemeel en peper in een keukenmachine en maal fijn. Vorm met natte handen 4 burgers (per 4 porties).
Maal de beschuit fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe de fijngemalen beschuit in een diep bord. Klop het ei los in een ander diep bord en doe de rest van het tarwemeel in een diep bord.
Wentel de visburgers achtereenvolgens door het meel, het ei en de beschuit. Verhit de olie in een koekenpan en bak in ca. 12 min. gaar. Keer halverwege.
Giet de aardappelen en tuinerwten af. Stamp de aardappelen en de erwten met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met peper. Snijd de broodjes open en beleg met de erwtenpuree en visburger.
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)250 g diepvries kabeljauwfilets
150 g iets kruimige aardappelen
150 g diepvries tuinerwten
5 g verse munt
75 g volkorentarwemeel
2 volkoren beschuiten
1 middelgroot scharrelei
2 el milde olijfolie
30 ml halfvolle melk
4 bakkersbollen vezelrijk
4 el zuivelspread naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
pureestamper