Schil en rasp de winterpeen. Klop het scharrelei los met de halfvolle melk en meng het volkoren tarwemeel erdoor. Voeg de geraspte peen, de maiskorrels (uitgelekt) en de fijngesneden selderij toe en roer door. Breng op smaak met peper.
Verhit de milde olijfolie in een grote koekenpan, schep hierin 4 hoopjes van elk 2 el beslag en druk met een spatel tot platte koekjes.
Bak in 5 min. lichtbruin, keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Mais-wortelkoekjes - 12+ maanden (Opperdepop)
Een tussendoortje moet kunnen, al helemaal als het groentekoekjes zijn! Deze mais-wortelkoekjes heb je al tijdens hun middagdutje gemaakt.
- serveertipMeenemen? Laat de mais-wortel koekjes volledig afkoelen en verpak in een luchtdichte verpakking.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mais-wortelkoekjes - 12+ maanden (Opperdepop)
Een tussendoortje moet kunnen, al helemaal als het groentekoekjes zijn! Deze mais-wortelkoekjes heb je al tijdens hun middagdutje gemaakt.

4 porties
110 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Schil en rasp de winterpeen. Klop het scharrelei los met de halfvolle melk en meng het volkoren tarwemeel erdoor. Voeg de geraspte peen, de maiskorrels (uitgelekt) en de fijngesneden selderij toe en roer door. Breng op smaak met peper.
Verhit de milde olijfolie in een grote koekenpan, schep hierin 4 hoopjes van elk 2 el beslag en druk met een spatel tot platte koekjes.
Bak in 5 min. lichtbruin, keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
serveertip:Meenemen? Laat de mais-wortel koekjes volledig afkoelen en verpak in een luchtdichte verpakking.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
60 g winterpeen
1 middelgroot scharrelei
2 el halfvolle melk
50 g volkoren tarwemeel
95 g maiskorrels in blik
5 g verse selderij
1 el milde olijfolie