Flensjes met spinazie - 12+ maanden (Opperdepop)
Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken!
Aan de slag
Meng met een garde het meel, ei en de melk tot een glad beslag. Verhit steeds 1 tl de olie in een koekenpan en schep ⅙ van het beslag in de pan. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Maak zo nog 5 flensjes.
Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
Meng de spinazie met de champignons, ui en zuivelspread. Breng op smaak met peper. Verdeel het spinaziemengsel over de flensjes, rol op en snijd de schuin doormidden.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Flensjes met spinazie - 12+ maanden (Opperdepop)
Kinderen die van spinazie houden, kunnen hun geluk niet op: het zijn óók nog pannenkoeken!
hoofdgerecht
null porties
295 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng met een garde het meel, ei en de melk tot een glad beslag. Verhit steeds 1 tl de olie in een koekenpan en schep ⅙ van het beslag in de pan. Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min. Maak zo nog 5 flensjes.
Ontdooi en verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee.
Meng de spinazie met de champignons, ui en zuivelspread. Breng op smaak met peper. Verdeel het spinaziemengsel over de flensjes, rol op en snijd de schuin doormidden.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g volkorentarwemeel
1 middelgroot scharrelei
400 ml halfvolle melk
6 tl milde olijfolie
450 g diepvries spinazie
1 middelgrote ui
250 g champignons
1 el milde olijfolie
125 g zuivelspread knoflook en kruiden