Snijd de tomaat bovenop kruislings in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaat, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes. Prak de tomaat zo fijn mogelijk met een vork en meng met de zuivelspread.
Snijd de komkommer in dunne repen. Schil de bospeen, snijd in repen en kook in 3 min. Giet af. Serveer de dip met de komkommer en peen. Doe aan je baby voor hoe hij de groenten in de dip moet dopen.
Zuivelspreaddip - 12+ maanden (Opperdepop)
Geef dit hapje eens als lunch in plaats van een boterham, kun je zelf meedippen!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tomaat ontvellen
Instructievideo - 00:50 min.
Gerelateerde recepten
Zuivelspreaddip - 12+ maanden (Opperdepop)
Geef dit hapje eens als lunch in plaats van een boterham, kun je zelf meedippen!

2 porties
220 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaat bovenop kruislings in en dompel 1 min. onder in een kom met kokend water. Laat afkoelen in koud water. Ontvel de tomaat, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd in blokjes. Prak de tomaat zo fijn mogelijk met een vork en meng met de zuivelspread.
Snijd de komkommer in dunne repen. Schil de bospeen, snijd in repen en kook in 3 min. Giet af. Serveer de dip met de komkommer en peen. Doe aan je baby voor hoe hij de groenten in de dip moet dopen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
1 tomaat
75 g zuivelspread knoflook en kruiden
¼ komkommer
6 bospeentjes