Kipkerrie met ananas - 12+ maanden (Opperdepop)
Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De romige saus met heerlijk zoete ananas.
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. Voeg de zuivelspread, melk, kerriepoeder en ananas met het vocht toe.
Draai het vuur lager en laat het gerecht 5 min. zacht sudderen. Breng de kip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kipkerrie met ananas - 12+ maanden (Opperdepop)
Wat dit kipgerecht zo bijzonder maakt? De romige saus met heerlijk zoete ananas.
hoofdgerecht
null porties
235 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn en de kipfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. Voeg de zuivelspread, melk, kerriepoeder en ananas met het vocht toe.
Draai het vuur lager en laat het gerecht 5 min. zacht sudderen. Breng de kip en saus op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.
combinatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode paprika
1 teen knoflook
300 g kipfilet
2 el milde olijfolie
100 ml zuivelspread naturel
100 ml halfvolle melk
2 tl kerriepoeder
227 g ananasstukjes op siroop
1 el citroensap