Zoete-aardappelhapjes met rodekoolsalade

Maak de borrel compleet met dit borrelhapje van zoete-aardappel met rodekooolsalade en vega kipstukjes. Een kleurrijk hapje waar je niet alleen vegans blij mee maakt.

55 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm. Schep om met de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de rodekool heel fijn. Doe de bramen met de balsamico en ¼ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Meng de dressing met de rodekool en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de kipstuckjes fijner. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipstuckjes in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Neem de aardappelplakken uit de oven en verdeel de rodekoolsalade erover. Verdeel de kipstuckjes erover en garneer met de tuinkers.

Zoete-aardappelhapjes met rodekoolsalade

Maak de borrel compleet met dit borrelhapje van zoete-aardappel met rodekooolsalade en vega kipstukjes. Een kleurrijk hapje waar je niet alleen vegans blij mee maakt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig