Oma's kippensoep

Oma's kippensoep is altijd een goed idee. Maak het met prei, vermicelli en bleekselderij. Extra smaakvol met laurier en foelie.

495 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de ui, kipdrumsticks en kippenvleugels in ca. 8 min. lichtbruin. Voeg het water, de laurier, foelie en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in blokjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel de helften onder koud stromend water en snijd in dunne reepjes.

  3. Voeg de gesneden groente en het zout toe aan de pan, breng op smaak met peper en laat 30 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Voeg na 23 min. de vermicelli toe. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

  4. Haal de foelie en laurier uit de pan en gooi ze weg. Haal de kip uit de pan en pluk het vlees met een vork van het bot. Gooi het vel en het bot weg. Doe het kippenvlees en de peterselie in de soep.

  5. Verdeel de soep over de borden.

  • combinatietipLekker met brood met boter (het recept is dan niet meer lactosevrij).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Oma's kippensoep

Oma's kippensoep is altijd een goed idee. Maak het met prei, vermicelli en bleekselderij. Extra smaakvol met laurier en foelie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig