Courgette-komkommersoep

Deze vegan courgette-komkommersoep zit boordevol groene groenten en staat al in 20 min. op tafel. Lekker met een topping van knapperig amandelschaafsel en rucola.

230 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bosuitjes en courgettes in stukken van 2 cm. Snijd de knoflook fijn.

  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de bosui, courgette en knoflook in 5 min. goudbruin.

  3. Verwijder ondertussen van ¼ van de komkommers de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.

  4. Snijd de rest van de komkommers in stukken en doe ze met het courgettemengsel, 40 g rucola (per 4 personen), het lauwwarme water en het bouillonblokje in een soeppan. Mix met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de blokjes komkommer erdoor.

  5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  6. Verdeel de lauwwarme soep over kommen en garneer met de rest van de olie, de rest van de rucola en het amandelschaafsel.

Courgette-komkommersoep

Deze vegan courgette-komkommersoep zit boordevol groene groenten en staat al in 20 min. op tafel. Lekker met een topping van knapperig amandelschaafsel en rucola.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig