Courgettelasagne met 3 kazen en gehakt
Eet je graag keto? Dan is dit recept alles wat je zoekt. Courgettelasagne met gehakt en 3 kazen: Parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella. Echt een feestje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette eventueel met een mandoline in de lengte in plakken van ca. ½ cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven. Keer halverwege. Haal de courgette uit de oven en dep droog met keukenpapier.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de polpa toe en laat 8-10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de knoflook en basilicumblaadjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas, ⅔ van de basilicum, knoflook, peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje tomatensaus. Verdeel ⅓ deel van de courgetteplakken over de ovenschaal. Verdeel de helft van de rest van de gehaktsaus, ½ van het ricottamengsel en de mozzarella erover. Herhaal deze stap, verdeel de rest van courgetteplakken erover en bestrooi met de rest van de mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Garneer de lasagne met de rest van de basilicum.
Courgettelasagne met 3 kazen en gehakt
Eet je graag keto? Dan is dit recept alles wat je zoekt. Courgettelasagne met gehakt en 3 kazen: Parmezaanse kaas, ricotta en mozzarella. Echt een feestje!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184432_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette eventueel met een mandoline in de lengte in plakken van ca. ½ cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met ⅓ van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster ca. 15 min. in de oven. Keer halverwege. Haal de courgette uit de oven en dep droog met keukenpapier.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul op middelhoog vuur. Voeg de polpa toe en laat 8-10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de knoflook en basilicumblaadjes fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas, ⅔ van de basilicum, knoflook, peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje tomatensaus. Verdeel ⅓ deel van de courgetteplakken over de ovenschaal. Verdeel de helft van de rest van de gehaktsaus, ½ van het ricottamengsel en de mozzarella erover. Herhaal deze stap, verdeel de rest van courgetteplakken erover en bestrooi met de rest van de mozzarella en de rest van de Parmezaanse kaas. Bak de lasagne in ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Garneer de lasagne met de rest van de basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 courgettes
3 tl milde olijfolie
150 g mager rundergehakt
400 g polpa au basilic
1 teen knoflook
7½ g verse basilicum
25 g Parmezaanse kaas
125 g ricotta
75 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)