Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui met de fijngehakte knoflook glazig.
Voeg de in dunne reepjes gescheurde oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is. Doe de fijngesneden spitskool erbij en bak kort mee.
Roer de kruidenpasta erdoor en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de rendang op laag vuur in ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
Bestrooi voor het serveren met de in ringen gesneden lente-ui.
Rendang van spitskool en oesterzwam van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze vega variant van rendang met spitskool en oesterzwam is oeh la la lekker. In een handomdraai op tafel en ook nog eens vol smaak. Ook fijn: de kruidenpasta is volledig plantaardig en bevat geen kunstmatige toevoegingen.
- serveertipServeer met rijst en sajoer boontjes.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rendang van spitskool en oesterzwam van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: deze vega variant van rendang met spitskool en oesterzwam is oeh la la lekker. In een handomdraai op tafel en ook nog eens vol smaak. Ook fijn: de kruidenpasta is volledig plantaardig en bevat geen kunstmatige toevoegingen.

4 personen
300 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui met de fijngehakte knoflook glazig.
Voeg de in dunne reepjes gescheurde oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is. Doe de fijngesneden spitskool erbij en bak kort mee.
Roer de kruidenpasta erdoor en bak al roerend 1 minuut mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de rendang op laag vuur in ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
Bestrooi voor het serveren met de in ringen gesneden lente-ui.
serveertip:Serveer met rijst en sajoer boontjes.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el Fairtrade Original biologische kokosolie
1 rode ui
300 g oesterzwammen
300 g spitskool
75 g Fairtrade Original Indonesische rendang kruidenpasta
400 ml Fairtrade Original kokosmelk in blik
1 lente-uitje