Bak de spekreepjes in een beetje olie.
Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee.
Roer de roerbakgroenten door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de bumbu.
Voeg het water en de bloemkoolrijst toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is.
Maak tegelijkertijd de spiegeleitjes.
Verdeel de nasi over 4 borden. Maak af met lente-ui ringen en een gebakken ei.
Bloemkoolrijst nasi met spekjes van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: met deze bloemkool ‘nasi’ eet je gemakkelijk extra groenten. Vliegensvlug op smaak – inclusief een pitje – dankzij de kruidenpasta. Ook fijn: die bevat geen kunstmatige toevoegingen.
- combinatietipLekker met een frisse komkommersalade, seroendeng en krupuk.
- vegatipVervang de spekreepjes door vegaspekjes.
- serveertipBestrooi het gebakken ei eventueel met wat chiliflakes naar smaak. Let wel op: de kruidenpasta is al pittig van zichzelf.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bloemkoolrijst nasi met spekjes van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: met deze bloemkool ‘nasi’ eet je gemakkelijk extra groenten. Vliegensvlug op smaak – inclusief een pitje – dankzij de kruidenpasta. Ook fijn: die bevat geen kunstmatige toevoegingen.

4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bak de spekreepjes in een beetje olie.
Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee.
Roer de roerbakgroenten door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de bumbu.
Voeg het water en de bloemkoolrijst toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is.
Maak tegelijkertijd de spiegeleitjes.
Verdeel de nasi over 4 borden. Maak af met lente-ui ringen en een gebakken ei.
combinatietip:Lekker met een frisse komkommersalade, seroendeng en krupuk.
vegatip:Vervang de spekreepjes door vegaspekjes.
serveertip:Bestrooi het gebakken ei eventueel met wat chiliflakes naar smaak. Let wel op: de kruidenpasta is al pittig van zichzelf.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g spekreepjes
75 g Fairtrade Original Indonesische nasi goreng kruidenpasta
400 g oosterse wokgroente
100 g water
400 g bloemkoolrijst
4 middelgrote scharreleieren
2 bosuien