Breek de witte chocolade in stukken en smelt in een vuurvaste kom au bain-marie. Roer door, doe in een kleine kom en laat iets afkoelen.
Dip de soesjes met behulp van een vork volledig in de chocolade en leg ze op de pretzelkransjes. Laat in 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel met een schone vinger of klein kwastje de glitter dust over de soesjes, zodat je mooie gouden ballen krijgt.
Gouden soesjes met witte chocolade
In één hap proef je slagroom, chocolade en dan opeens… het knapperige van pretzel. Deze gouden soesjes zijn per-fect voor kerst.
- bereidingstipJe kunt de soesjes een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gouden soesjes met witte chocolade
In één hap proef je slagroom, chocolade en dan opeens… het knapperige van pretzel. Deze gouden soesjes zijn per-fect voor kerst.

nagerecht
8 personen
135 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Breek de witte chocolade in stukken en smelt in een vuurvaste kom au bain-marie. Roer door, doe in een kleine kom en laat iets afkoelen.
Dip de soesjes met behulp van een vork volledig in de chocolade en leg ze op de pretzelkransjes. Laat in 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel met een schone vinger of klein kwastje de glitter dust over de soesjes, zodat je mooie gouden ballen krijgt.
bereidingstip:Je kunt de soesjes een halve dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g witte chocolade
8 diepvries slagroomsoesjes
8 AH Excellent pretzelkransjes
1 potje gold glitter dust