Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Verwarm de slagroom met de melk tot heet, maar laat het niet koken. Zet het vuur uit en meng het vanillearoma erdoor.
Splits ondertussen de eieren (houd de eiwitten apart, die gebruik je later). Klop 75 g suiker met de eidooiers, maizena en het zout tot een egaal mengsel. Giet er een scheutje van de warme vanilleroom bij en klop goed met een garde. Giet al kloppend de rest van de room erbij. Doe alles terug in de pan en laat de custard al kloppend op laag vuur in 12-15 min. dik worden. De custard is goed als hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dreigt de custard te gaan schiften, haal hem dan van het vuur en klop heel stevig met een garde weer egaal.
Schep de custard in een kom. Roer de ontdooide passievruchtblokjes erdoor en laat afkoelen. Dit duurt ca. 15 min.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Meng 100 ml passievruchtsap met de vanillewodka. Boen de passievruchten schoon en halveer. Breng in een steelpan de rest van het passievruchtsap aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer door tot het is opgelost. Schenk in een kom en laat 30 min. afkoelen.
Schep ondertussen de helft van de custard in de trifleschaal. Dip de helft van de triflecakes kort in de passievrucht-vanillewodka, halveer ze en verdeel over de custard. Maak zo nog een laag. Zorg ervoor dat de cakes niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. Strijk de custard glad en maak de randen schoon. Verdeel de gehalveerde passievruchten rondom tegen het glas aan.
Schenk het afgekoelde passievruchtsap voorzichtig over de custard. Haal eventuele spetters weg met een spatel, zodat er een strakke laag ontstaat. Laat de trifle 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Klop vlak voor het serveren de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop nog 5 min. tot stijve, glanzende pieken. Verdeel over de trifle en maak mooie pieken. Brand met de brûléebrander en bestrooi met de parels.
Pornstar martini-trifle
Combineer je favoriete cocktail met zelfgemaakte vanillecustard en cake en je hebt het toetje van je dromen.
- combinatietipLekker met een glaasje champagne.
- bereidingstipGeen vanillewodka? Gebruik dan 50 ml gewone wodka (Gall & Gall) en een 1⁄2 tl vanillearoma. Wil je geen alcohol? Vervang de wodka door 50 ml extra sap en een ½ tl vanillearoma.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pornstar martini-trifle
Combineer je favoriete cocktail met zelfgemaakte vanillecustard en cake en je hebt het toetje van je dromen.

nagerecht
14 personen
215 kcal
1 uur bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Laat de passievruchtblokjes ontdooien. Verwarm de slagroom met de melk tot heet, maar laat het niet koken. Zet het vuur uit en meng het vanillearoma erdoor.
Splits ondertussen de eieren (houd de eiwitten apart, die gebruik je later). Klop 75 g suiker met de eidooiers, maizena en het zout tot een egaal mengsel. Giet er een scheutje van de warme vanilleroom bij en klop goed met een garde. Giet al kloppend de rest van de room erbij. Doe alles terug in de pan en laat de custard al kloppend op laag vuur in 12-15 min. dik worden. De custard is goed als hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dreigt de custard te gaan schiften, haal hem dan van het vuur en klop heel stevig met een garde weer egaal.
Schep de custard in een kom. Roer de ontdooide passievruchtblokjes erdoor en laat afkoelen. Dit duurt ca. 15 min.
Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Meng 100 ml passievruchtsap met de vanillewodka. Boen de passievruchten schoon en halveer. Breng in een steelpan de rest van het passievruchtsap aan de kook. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de pan. Roer door tot het is opgelost. Schenk in een kom en laat 30 min. afkoelen.
Schep ondertussen de helft van de custard in de trifleschaal. Dip de helft van de triflecakes kort in de passievrucht-vanillewodka, halveer ze en verdeel over de custard. Maak zo nog een laag. Zorg ervoor dat de cakes niet zichtbaar zijn aan de buitenkant. Strijk de custard glad en maak de randen schoon. Verdeel de gehalveerde passievruchten rondom tegen het glas aan.
Schenk het afgekoelde passievruchtsap voorzichtig over de custard. Haal eventuele spetters weg met een spatel, zodat er een strakke laag ontstaat. Laat de trifle 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Klop vlak voor het serveren de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de rest van de suiker toe en klop nog 5 min. tot stijve, glanzende pieken. Verdeel over de trifle en maak mooie pieken. Brand met de brûléebrander en bestrooi met de parels.
combinatietip:Lekker met een glaasje champagne.
bereidingstip:Geen vanillewodka? Gebruik dan 50 ml gewone wodka (Gall & Gall) en een 1⁄2 tl vanillearoma. Wil je geen alcohol? Vervang de wodka door 50 ml extra sap en een ½ tl vanillearoma.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 14 personen)
250 g diepvries passievruchtblokjes
250 ml verse slagroom
250 ml melk
2 tl vanillearoma
4 scharreleieren
200 g kristalsuiker
50 g maizena
¼ tl zout
4 blaadjes gelatine
350 ml dubbeldrank mango-passievrucht
50 ml Absolut Vanilla (wodka)
5 passievruchten
8 AH Excellent trifle sponges
1 el AH Excellent gouden parels
Dit heb je nodig
trifleschaal
crème brûlée-brander