Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade smaakt net zo mooi als dat -ie eruitziet. In deze kleurrijke salade vind je smaakmakers zoals granaatappelpitjes, komijn, en peterselie.

585 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de zoete aardappelen schoon, snijd in halve plakken van 1 cm dik en kook in ca. 12 min. gaar. Voeg de tuinerwten de laatste 5 min. toe. Giet af en laat iets afkoelen.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

  3. Meng de yoghurt met de mosterd, honing en komijn, peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.

  4. Meng de zoete aardappel en tuinerwten met de sla, avocado en peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten en granaatappelpitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gerelateerde recepten

Zoete aardappelsalade

Deze zoete aardappelsalade smaakt net zo mooi als dat -ie eruitziet. In deze kleurrijke salade vind je smaakmakers zoals granaatappelpitjes, komijn, en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig