Steek de BBQ aan. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in schuine stukken van 2 cm en meng met de helft van de olijfolie, peper en eventueel zout. Gril de courgette 5-6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de grillkaas in de breedte in plakken van een ½ cm en gril de plakken 3 min. Keer halverwege.
Spoel ondertussen de cannellinibonen af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Klop een dressing van de Griekse yoghurt, rest van de olijfolie, 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, komijnzaad en ⅔ van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing met de babyspinazie en de bonen. Schep de courgette, kaas en granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de munt. Schenk er Settesoli Pinot Grigio bij.
Gegrilde courgettesalade met grillkaas (advertorial)
Op zoek naar een BBQ-sidekick? Deze courgettesalade met grillkaas, cannellinibonen en granaatappelpitjes is licht en fris. Het ideale BBQ-bijgerecht!
- algemeenDe voedingswaarden en prijs zijn berekend exclusief de wijn.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gegrilde courgettesalade met grillkaas (advertorial)
Op zoek naar een BBQ-sidekick? Deze courgettesalade met grillkaas, cannellinibonen en granaatappelpitjes is licht en fris. Het ideale BBQ-bijgerecht!

bijgerecht
4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de BBQ aan. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in schuine stukken van 2 cm en meng met de helft van de olijfolie, peper en eventueel zout. Gril de courgette 5-6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de grillkaas in de breedte in plakken van een ½ cm en gril de plakken 3 min. Keer halverwege.
Spoel ondertussen de cannellinibonen af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Klop een dressing van de Griekse yoghurt, rest van de olijfolie, 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, komijnzaad en ⅔ van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de dressing met de babyspinazie en de bonen. Schep de courgette, kaas en granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de munt. Schenk er Settesoli Pinot Grigio bij.
algemeen:De voedingswaarden en prijs zijn berekend exclusief de wijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 courgettes
4 el milde olijfolie
225 g grillkaas
800 g cannellinibonen in blik
1 biologische citroen
15 g verse munt
50 ml Griekse yoghurt 10%
2 tl gemalen komijnzaad
100 g babyspinazie
90 g granaatappelpitjes
750 ml Settesoli pinot grigio
Dit heb je nodig
barbecue