Gegrilde courgettesalade met grillkaas (advertorial)

Op zoek naar een BBQ-sidekick? Deze courgettesalade met grillkaas, cannellinibonen en granaatappelpitjes is licht en fris. Het ideale BBQ-bijgerecht!

480 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de BBQ aan. Halveer de courgettes in de lengte en snijd in schuine stukken van 2 cm en meng met de helft van de olijfolie, peper en eventueel zout. Gril de courgette 5-6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de grillkaas in de breedte in plakken van een ½ cm en gril de plakken 3 min. Keer halverwege.

  2. Spoel ondertussen de cannellinibonen af onder koud stromend water en laat uitlekken.

  3. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Klop een dressing van de Griekse yoghurt, rest van de olijfolie, 2 el citroensap (per 4 personen), het rasp, komijnzaad en ⅔ van de munt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Meng de dressing met de babyspinazie en de bonen. Schep de courgette, kaas en granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de munt. Schenk er Settesoli Pinot Grigio bij.

  • algemeenDe voedingswaarden en prijs zijn berekend exclusief de wijn.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gegrilde courgettesalade met grillkaas (advertorial)

Op zoek naar een BBQ-sidekick? Deze courgettesalade met grillkaas, cannellinibonen en granaatappelpitjes is licht en fris. Het ideale BBQ-bijgerecht!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig