Snijd de sjalot fijn.
Schil en rasp de gember en knoflook fijn.
Meng met de overige ingrediënten tot een marinade.
Marinade voor spareribs
Zelf spareribs maken? Dat doe je met deze zelfgemaakte marinade. Men neme o.a. ui, gember, knoflook, sojasaus, en chilivlokken. Laat een nacht marineren en hup, de oven in!
- bereidingstipMarineer 1 kilo spareribs een nachtje in de marinade. Wikkel de spareribs met de marinade in aluminiumfolie en rooster ca. 2 uur op 140 °C in de oven tot gaar. Haal de spareribs uit de oven, maak de aluminiumfolie open aan de bovenkant en rooster de ribs nog 15 min.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Marinade voor spareribs
Zelf spareribs maken? Dat doe je met deze zelfgemaakte marinade. Men neme o.a. ui, gember, knoflook, sojasaus, en chilivlokken. Laat een nacht marineren en hup, de oven in!

4 personen
55 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalot fijn.
Schil en rasp de gember en knoflook fijn.
Meng met de overige ingrediënten tot een marinade.
bereidingstip:Marineer 1 kilo spareribs een nachtje in de marinade. Wikkel de spareribs met de marinade in aluminiumfolie en rooster ca. 2 uur op 140 °C in de oven tot gaar. Haal de spareribs uit de oven, maak de aluminiumfolie open aan de bovenkant en rooster de ribs nog 15 min.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
30 g verse gember
3 tenen knoflook
2 laurierbladen
1 kaneelstokje
1 tl chilivlokken
4 el sojasaus
2 el oestersaus
2 el rijstazijn
2 el lichtbruine basterdsuiker