Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Rasp de groene schil van de limoen.
Meng de knoflook, rode peper, limoenrasp, honing, balsamicoazijn en de olie tot een marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Marinade voor zalm
Deze zalmmarinade heeft een beetje van alles: pit, een zuurtje van limoen, wat zoets van honing en een extraatje van balsamico. Je kunt hiermee 1 uur van tevoren de zalm marineren. Daarna bakken, stomen of in de oven doen en eten met rijst en groente.
- bereidingstipMarineer de zalm 1 uur in de marinade. Deze marinade is te gebruik voor 4 zalmfilets.
- bereidingstipHaal de zalm uit de marinade, verpak individueel losjes in bakpapier. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 20-25 min. in de oven op 180 °C. Kook de rest van de marinade in een steelpan op laag vuur in tot een dikke saus. Lekker met rijst en gewokte groente. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
- combinatietipVoeg wat fijngesneden bosui of koriander aan de marinade toe.
- bewaartipDe marinade is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Marinade voor zalm
Deze zalmmarinade heeft een beetje van alles: pit, een zuurtje van limoen, wat zoets van honing en een extraatje van balsamico. Je kunt hiermee 1 uur van tevoren de zalm marineren. Daarna bakken, stomen of in de oven doen en eten met rijst en groente.

4 porties
70 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Rasp de groene schil van de limoen.
Meng de knoflook, rode peper, limoenrasp, honing, balsamicoazijn en de olie tot een marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bereidingstip:Marineer de zalm 1 uur in de marinade. Deze marinade is te gebruik voor 4 zalmfilets.
bereidingstip:Haal de zalm uit de marinade, verpak individueel losjes in bakpapier. Voeg 1 el water per pakketje toe en vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg op een bakplaat en bak 20-25 min. in de oven op 180 °C. Kook de rest van de marinade in een steelpan op laag vuur in tot een dikke saus. Lekker met rijst en gewokte groente. Snijd de limoen in partjes en serveer erbij.
combinatietip:Voeg wat fijngesneden bosui of koriander aan de marinade toe.
bewaartip:De marinade is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
1 teen knoflook
½ rode peper
1 limoen
2 el honing
3 el balsamicoazijn
1 el milde olijfolie