Spinaziesalade met pesto van wortelloof
bewaar
bewaar

Spinaziesalade met pesto van wortelloof

Die mooie groene kroon van een bos penen... die leent zich perfect als basis voor een pesto in deze lekkere spinaziesalade. Echt voorjaar op je bord!

20 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd voor de pesto het loof van de bos peen. Weeg 100 g (per 4 personen) van het loof af en was dat goed, laat uitlekken in een vergiet. Snijd grof en doe in de keukenmachine. Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de azijn en de knoflook toe en maal glad. Voeg de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng kort.

Schil de wortels met de dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Snijd de appels, om het klokhuis heen, in dunne plakjes. Snijd die plakjes in dunne lucifers (julienne).

Meng in een ruime kom het wortelrasp met de radijs, appel en spinazie. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesalade met pesto van wortelloof

Die mooie groene kroon van een bos penen... die leent zich perfect als basis voor een pesto in deze lekkere spinaziesalade. Echt voorjaar op je bord!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig