Spinaziesalade met pesto van wortelloof
Die mooie groene kroon van een bos penen... die leent zich perfect als basis voor een pesto in deze lekkere spinaziesalade. Echt voorjaar op je bord!
Aan de slag
Snijd voor de pesto het loof van de bos peen. Weeg 100 g (per 4 personen) van het loof af en was dat goed, laat uitlekken in een vergiet. Snijd grof en doe in de keukenmachine. Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de azijn en de knoflook toe en maal glad. Voeg de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng kort.
Schil de wortels met de dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Snijd de appels, om het klokhuis heen, in dunne plakjes. Snijd die plakjes in dunne lucifers (julienne).
Meng in een ruime kom het wortelrasp met de radijs, appel en spinazie. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spinaziesalade met pesto van wortelloof
Die mooie groene kroon van een bos penen... die leent zich perfect als basis voor een pesto in deze lekkere spinaziesalade. Echt voorjaar op je bord!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD187655_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
305 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd voor de pesto het loof van de bos peen. Weeg 100 g (per 4 personen) van het loof af en was dat goed, laat uitlekken in een vergiet. Snijd grof en doe in de keukenmachine. Snijd de kaas in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de azijn en de knoflook toe en maal glad. Voeg de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng kort.
Schil de wortels met de dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in flinterdunne plakjes. Snijd de appels, om het klokhuis heen, in dunne plakjes. Snijd die plakjes in dunne lucifers (julienne).
Meng in een ruime kom het wortelrasp met de radijs, appel en spinazie. Schep de pesto erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)½ bos bospeen
50 g extra belegen biologische kaas 50+ (stuk)
1 el appel azijn
1 teen knoflook
75 ml extra vierge olijfolie
250 g snoepgroente radijsmix
2 biologische Nederlandse appels
100 g verse spinazie
Dit heb je nodig
keukenmachine
dunschiller