Rigatoni 'bolognese' met linzen

Vervang een deel van het gehakt in een pastasaus een door linzen. Minstens net zo lekker en een kleine moeite als je minder vlees wil eten.

650 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de uien.

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

  3. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, polpa en melk toe en stoof 10-12 min. op laag vuur met de deksel op de pan.

  4. Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen de laatste 3 min. aan de stoof toe.

  5. Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en rasp de kaas erboven.

  • vegatipVervang het gehakt door extra linzen en de Parmezaanse kaas door geraspte plantaardige kaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Rigatoni 'bolognese' met linzen

Vervang een deel van het gehakt in een pastasaus een door linzen. Minstens net zo lekker en een kleine moeite als je minder vlees wil eten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig