Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de polpa en het water toe en laat met het deksel half op de pan 2 uur koken op laag vuur.
Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Verwarm ook de bakplaten mee in de oven. Rasp de Parmezaanse kaas.
Rol 2 van de bodems uit en bedek met een flinke schep bolognese. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella erover. Scheur de bol mozzarella grof en verdeel over de pizzabodems.
Schuif de bedekte pizza’s met het bakpapier op de voorverwarmde bakplaten. Bak ze 8-10 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig.
Bedek tijdens het bakken de volgende twee pizza’s en bak ze op dezelfde manier.
Verdeel de rucola na het bakken over de pizza’s.
Pizza bolognese
Wist je dat de Nederlandse versie van bolognesesaus stiekem ook lekker is op een pizza? Ga in plaats van pasta bolognese eens voor een pizza bolognese! En nog makkelijk ook met deeg dat al klaar is.
- combinatietipLekker met groene salade met vinaigrette.
- variatietipOok heel lekker met zelfgemaakt pizzadeeg.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pizza bolognese
Wist je dat de Nederlandse versie van bolognesesaus stiekem ook lekker is op een pizza? Ga in plaats van pasta bolognese eens voor een pizza bolognese! En nog makkelijk ook met deeg dat al klaar is.

hoofdgerecht
4 personen
1535 kcal
30 min. bereiden
2 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de polpa en het water toe en laat met het deksel half op de pan 2 uur koken op laag vuur.
Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Verwarm ook de bakplaten mee in de oven. Rasp de Parmezaanse kaas.
Rol 2 van de bodems uit en bedek met een flinke schep bolognese. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella erover. Scheur de bol mozzarella grof en verdeel over de pizzabodems.
Schuif de bedekte pizza’s met het bakpapier op de voorverwarmde bakplaten. Bak ze 8-10 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig.
Bedek tijdens het bakken de volgende twee pizza’s en bak ze op dezelfde manier.
Verdeel de rucola na het bakken over de pizza’s.
combinatietip:Lekker met groene salade met vinaigrette.
variatietip:Ook heel lekker met zelfgemaakt pizzadeeg (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189021).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
160 g pancetta
60 g winterpeen
60 g bleekselderij
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
100 ml soepele rode wijn
400 g polpa in blik
150 ml water
100 ml volle melk
60 g Parmezaanse kaas
1¼ kg koelvers pizzadeeg
150 g geraspte mozzarella
456 g Italiaanse mozzarella
85 g rucola
Dit heb je nodig
bakplaten en/of roosters (bekleed met aluminiumfolie)