Pizza bolognese

Wist je dat de Nederlandse versie van bolognesesaus stiekem ook lekker is op een pizza? Ga in plaats van pasta bolognese eens voor een pizza bolognese! En nog makkelijk ook met deeg dat al klaar is.

1535 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui.

  2. Verhit de olie in een stoofpan en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de polpa en het water toe en laat met het deksel half op de pan 2 uur koken op laag vuur.

  3. Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verwarm ook de bakplaten mee in de oven. Rasp de Parmezaanse kaas.

  5. Rol 2 van de bodems uit en bedek met een flinke schep bolognese. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella erover. Scheur de bol mozzarella grof en verdeel over de pizzabodems.

  6. Schuif de bedekte pizza’s met het bakpapier op de voorverwarmde bakplaten. Bak ze 8-10 min. in het midden van de oven goudgeel en knapperig.

  7. Bedek tijdens het bakken de volgende twee pizza’s en bak ze op dezelfde manier.

  8. Verdeel de rucola na het bakken over de pizza’s.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Pizza bolognese

Wist je dat de Nederlandse versie van bolognesesaus stiekem ook lekker is op een pizza? Ga in plaats van pasta bolognese eens voor een pizza bolognese! En nog makkelijk ook met deeg dat al klaar is.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig