Tomatensoep

Tomatensoep maken heeft in dit recept niet zoveel om handen. Vooral roeren en aan het eind even pureren. Lekker met vermicelli en balletjes.

680 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een soeppan en bak soepgroente 3 min. op hoog vuur.

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 3 min. Verkruimel de bouillonblokjes erover en voeg de passata en het kokende water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. koken op middelhoog vuur met de deksel op de pan. Roer af en toe.

  3. Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg de soepballetjes en vermicelli toe en kook nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • variatietipVoeg na het pureren 200 ml kookroom toe voor een romige tomatensoep.
  • combinatietipLekker met fijngesneden basilicumblaadjes, groene pesto of Parmezaanse kaas.
  • combinatietipLekker met stokbrood of soepbolletjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Tomatensoep

Tomatensoep maken heeft in dit recept niet zoveel om handen. Vooral roeren en aan het eind even pureren. Lekker met vermicelli en balletjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig