Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min weken in water. Laat de garnalen ontdooien. Snijd de mango in kleinere blokjes van ca. een ½ cm. Snipper de ui fijn en snijd de rode peper fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Meng de mango met de ui, rode peper, de helft van de peterselie, 1 el limoensap (per 4 personen), het -rasp en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe de ontdooide garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen met de rest van het limoensap, de rest van de peterselie, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout. Rijg de garnalen aan de prikkers en gril de spiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue.
Besprenkel de sneetjes brood met de rest van de olie en peper. Gril de sneetjes brood 2-3 min. tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Verdeel de spiesjes over de schaal en verdeel de mangosalsa erover. Halveer de sneetjes brood diagonaal en serveer met de aioli erbij.
Gegrilde BBQ-garnalenspiesjes met aioli en mangosalsa
Fijne combi, gegrilde garnalenspiesjes van de BBQ met frisse mangosalsa. Fijn erbij: geroosterd brood met aioli.
- bereidingstipJe kunt de salsa en de spiesjes een halve dag van tevoren maken.
- combinatietipLekker met gegrilde maiskolven of een geroosterde-paprikasalade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gegrilde BBQ-garnalenspiesjes met aioli en mangosalsa
Fijne combi, gegrilde garnalenspiesjes van de BBQ met frisse mangosalsa. Fijn erbij: geroosterd brood met aioli.

hoofdgerecht
4 personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers 30 min weken in water. Laat de garnalen ontdooien. Snijd de mango in kleinere blokjes van ca. een ½ cm. Snipper de ui fijn en snijd de rode peper fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Meng de mango met de ui, rode peper, de helft van de peterselie, 1 el limoensap (per 4 personen), het -rasp en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe de ontdooide garnalen in een schaal en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen met de rest van het limoensap, de rest van de peterselie, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout. Rijg de garnalen aan de prikkers en gril de spiesen in 5-6 min. gaar op de barbecue.
Besprenkel de sneetjes brood met de rest van de olie en peper. Gril de sneetjes brood 2-3 min. tot er grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
Verdeel de spiesjes over de schaal en verdeel de mangosalsa erover. Halveer de sneetjes brood diagonaal en serveer met de aioli erbij.
bereidingstip:Je kunt de salsa en de spiesjes een halve dag van tevoren maken.
combinatietip:Lekker met gegrilde maiskolven of een geroosterde-paprikasalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
190 g verse mangostukjes
½ rode ui
½ rode peper
1 biologische limoen
10 g verse platte peterselie
5 el milde olijfolie
6 sneetjes AH Liefde & Passie San Francisco zuurdesembrood
180 g aioli
Dit heb je nodig
barbecue
sateprikkers 20 cm