Mini-quesadilla met gerookte kip en pittige mayonaise van de BBQ

Quesadilla's van de BBQ? Tuurlijk! Ze krijgen door de rook en hitte een extraatje in smaak. Nog een extra: de pittige mayo in de vulling.

645 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zet de barbecue aan. Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng in een kom met de helft van de peterselie, de helft van de ui, olie, azijn, peper en eventueel zout.

  2. Snijd de kip in stukjes van een ½ cm en meng met de pittige mayonaise, de rest van de peterselie en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn.

  3. Besmeer de helft van de gordita’s met de avocado, verdeel de helft van de kaas en het kipmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en dek af met de rest van de gordita’s.

  4. Gril de quesadilla’s (gegrilde gordita's) 4-5 min. op de barbecue. Keer voorzichtig halverwege. Halveer de quesadilla’s en serveer met de tomatensalsa.

  • bewaartipJe kunt de tomatensalsa 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Mini-quesadilla met gerookte kip en pittige mayonaise van de BBQ

Quesadilla's van de BBQ? Tuurlijk! Ze krijgen door de rook en hitte een extraatje in smaak. Nog een extra: de pittige mayo in de vulling.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig