Zet de barbecue aan. Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng in een kom met de helft van de peterselie, de helft van de ui, olie, azijn, peper en eventueel zout.
Snijd de kip in stukjes van een ½ cm en meng met de pittige mayonaise, de rest van de peterselie en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn.
Besmeer de helft van de gordita’s met de avocado, verdeel de helft van de kaas en het kipmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en dek af met de rest van de gordita’s.
Gril de quesadilla’s (gegrilde gordita's) 4-5 min. op de barbecue. Keer voorzichtig halverwege. Halveer de quesadilla’s en serveer met de tomatensalsa.
Mini-quesadilla met gerookte kip en pittige mayonaise van de BBQ
Quesadilla's van de BBQ? Tuurlijk! Ze krijgen door de rook en hitte een extraatje in smaak. Nog een extra: de pittige mayo in de vulling.
- bewaartipJe kunt de tomatensalsa 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Mini-quesadilla met gerookte kip en pittige mayonaise van de BBQ
Quesadilla's van de BBQ? Tuurlijk! Ze krijgen door de rook en hitte een extraatje in smaak. Nog een extra: de pittige mayo in de vulling.

hoofdgerecht
4 personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Zet de barbecue aan. Snipper de rode ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng in een kom met de helft van de peterselie, de helft van de ui, olie, azijn, peper en eventueel zout.
Snijd de kip in stukjes van een ½ cm en meng met de pittige mayonaise, de rest van de peterselie en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn.
Besmeer de helft van de gordita’s met de avocado, verdeel de helft van de kaas en het kipmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas en dek af met de rest van de gordita’s.
Gril de quesadilla’s (gegrilde gordita's) 4-5 min. op de barbecue. Keer voorzichtig halverwege. Halveer de quesadilla’s en serveer met de tomatensalsa.
bewaartip:Je kunt de tomatensalsa 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
15 g verse peterselie
400 g trostomaten
1 el milde olijfolie
1 el natuurazijn
250 g scharrel gerookte kipfilets
4 el sriracha mayo
1 eetrijpe avocado
8 gordita's
150 g geraspte cheddar
Dit heb je nodig
barbecue