Pan bagnat van London Loy (advertentie)

Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!

425 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bak de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard en snijd in plakjes. Blancheer de tuinbonen 1 min. en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de helft van de tomaten in plakjes en snijd de rest fijn. Snijd de ui in dunne ringen en de gegrilde paprika in reepjes.

  2. Meng de tonijn (met aanhangende olie), azijn en rode ui tot een grove salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Halveer de baguettes in de lengte en verwijder het kruim (dit gebruik je niet). Pel en halveer de knoflook en wrijf ermee langs de binnenkant van het brood. Besmeer het brood met de fijngesneden tomaat.

  4. Beleg de onderkanten van het stokbrood met het tonijnmengsel, de plakjes tomaat, olijven, tuinbonen en gegrilde-paprikareepjes. Verdeel de plakjes ei erover en bestrooi met peper. Leg de bovenste helften van het stokbrood erop en druk goed aan. Verpak de broodjes stevig in bakpapier of vershoudfolie, zodat de smaken van de vulling goedkunnen intrekken. Halveer voor serveren.

Pan bagnat van London Loy (advertentie)

Dit broodje van London Loy is een Franse klassieker. Je vult de Franse baguette met salade niçoise genaamd: 'Pan Bagnat' met onder andere tonijn, olijven, ansjovis, sperziebonen en een eitje. Bon appetit!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig