Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie en bestrooi met de knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in ruitjes. Kook in ruim water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Breng een tweede pan water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snipper de sjalot.
Klop de rest van de olie, azijn, sjalot en mosterd met peper tot een gladde dressing.
Verhit de grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Bak de garnalen op middelhoog vuur 3-4 min. tot ze gaar zijn aan de buitenste randen en nog rauw aan de binnenkant, keer halverwege.
Snijd ondertussen de eieren in parten en de peterselie grof.
Verdeel de krieltjes en groenten over een grote schaal. Schep ⅔ van de dressing erdoor. Verdeel de eieren, olijven en garnalen erover. Bestrooi met de peterselie en verdeel de ansjovis erover. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met peper en eventueel zout.
Salade 'niçoise' met garnalen en snijbonen van London Loy
Salade is zoveel meer dan sla: je kunt er echt alle kanten mee op. Vervang tonijn door garnalen in deze kleurrijke maaltijdsalade. Toch nog meer eiwitten er aan toevoegen? Ga voor tonijn uit blik.
- combinatietipLekker met stokbrood, het gerecht is dan niet langer glutenvrij.
- bereidingstipJe kunt alle ingrediënten 2 dagen van tevoren bereiden en snijden, en op de dag zelf samenvoegen tot een salade.
- combinatietipVoeg voor extra proteïne tonijn (uit blik) aan de salade toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Salade 'niçoise' met garnalen en snijbonen van London Loy
Salade is zoveel meer dan sla: je kunt er echt alle kanten mee op. Vervang tonijn door garnalen in deze kleurrijke maaltijdsalade. Toch nog meer eiwitten er aan toevoegen? Ga voor tonijn uit blik.

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde krieltjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om met ⅓ van de olie en bestrooi met de knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en eventueel zout. Bak ca. 25 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in ruitjes. Kook in ruim water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Breng een tweede pan water aan de kook. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes. Maak de paprika schoon en snijd in dunne reepjes. Snipper de sjalot.
Klop de rest van de olie, azijn, sjalot en mosterd met peper tot een gladde dressing.
Verhit de grillpan of koekenpan zonder olie of boter. Bak de garnalen op middelhoog vuur 3-4 min. tot ze gaar zijn aan de buitenste randen en nog rauw aan de binnenkant, keer halverwege.
Snijd ondertussen de eieren in parten en de peterselie grof.
Verdeel de krieltjes en groenten over een grote schaal. Schep ⅔ van de dressing erdoor. Verdeel de eieren, olijven en garnalen erover. Bestrooi met de peterselie en verdeel de ansjovis erover. Besprenkel met de rest van de dressing en bestrooi met peper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met stokbrood, het gerecht is dan niet langer glutenvrij.
bereidingstip:Je kunt alle ingrediënten 2 dagen van tevoren bereiden en snijden, en op de dag zelf samenvoegen tot een salade.
combinatietip:Voeg voor extra proteïne tonijn (uit blik) aan de salade toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjes vastkokend
6 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen knoflook
½ tl gerookte paprikapoeder
200 g verse snijbonen
4 middelgrote scharreleieren
2 trostomaten
1 rode paprika
1 sjalot
3 el rodewijnazijn
1 el dijonmosterd
250 g biologische roerbakgarnalen
10 g verse platte peterselie
3 el taggiasca olijven zonder pit
8 ansjovisfilets in olijfolie
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan