Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 5 min. met de deksel op de pan staan, schep het dan op een grote schaal en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rode uien in parten, zorg dat het worteltje er nog aan zit, dan vallen de parten niet uit elkaar. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de puntpaprika’s en parten rode ui met ¼ van de olie. Gril de puntpaprika’s en parten rode ui 8-10 min. tot mooie grillstrepen ontstaan, keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in partjes, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm.
Haal de blaadjes van de dille en peterselie en laat de olijven uitlekken. Meng met de tomaat en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de quinoa over borden. Verdeel de tomatenkruidensalade erover.
Snijd de feta in stukken. Leg op elke salade een hele puntpaprika en verdeel de gegrilde rode ui en de feta over de salades. Knijp de citroen boven de salades uit. Verdeel de rest van de olie erover. Bestrooi met de oregano.
'Griekse' salade met quinoa van London Loy
Een twist op de traditionele Griekse salade, maar dan met meer groente. Snijd de groenten klein, dan is hij ook handig om mee te nemen, bijvoorbeeld als lunch
- bereidingstipGril de paprika en rode ui op de barbecue.
- bewaartipSnijd alle groente klein en meng door de quinoa voor een handige meeneemsalade.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
'Griekse' salade met quinoa van London Loy
Een twist op de traditionele Griekse salade, maar dan met meer groente. Snijd de groenten klein, dan is hij ook handig om mee te nemen, bijvoorbeeld als lunch

hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 5 min. met de deksel op de pan staan, schep het dan op een grote schaal en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rode uien in parten, zorg dat het worteltje er nog aan zit, dan vallen de parten niet uit elkaar. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de puntpaprika’s en parten rode ui met ¼ van de olie. Gril de puntpaprika’s en parten rode ui 8-10 min. tot mooie grillstrepen ontstaan, keer halverwege. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten in partjes, snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in halve plakjes van 1 cm.
Haal de blaadjes van de dille en peterselie en laat de olijven uitlekken. Meng met de tomaat en komkommer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de quinoa over borden. Verdeel de tomatenkruidensalade erover.
Snijd de feta in stukken. Leg op elke salade een hele puntpaprika en verdeel de gegrilde rode ui en de feta over de salades. Knijp de citroen boven de salades uit. Verdeel de rest van de olie erover. Bestrooi met de oregano.
bereidingstip:Gril de paprika en rode ui op de barbecue.
bewaartip:Snijd alle groente klein en meng door de quinoa voor een handige meeneemsalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g biologische driekleurenquinoa
3 rode uien
4 rode puntpaprika's
4 el Griekse extra vierge olijfolie
250 g trostomaten
½ komkommer
15 g verse dille
15 g verse platte peterselie
200 g kalamata-olijven zonder pit in pot
300 g biologische Griekse feta
1 citroen
1½ tl gedroogde oregano
Dit heb je nodig
grillpan