Romige rode-linzenpenne met tuinerwtenpesto

Je vertrouwde pastavorm, maar dan gemaakt van rode linzen in plaats van tarwebloem. Zo wordt het wel héél makkelijk (en lekker) om extra vezels te eten!

650 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de tuinerwten ontdooien. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de kipblokjes toe en bak 5-7 min. op hoog vuur tot de kip net gaar is.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de helft van de spinazie grof. Giet de pasta af, maar vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng de grofgesneden spinazie erdoor.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten (per 4 personen). Doe de tuinerwten met de rest van de spinazie, het citroenrasp en -sap, de pesto, crème fraîche en het kookvocht in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Voeg de saus toe aan de kip en verwarm 2 min. mee. Meng de kip met saus door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met een partje citroen.

  • bereidingstipDe tuinerwtenpesto kan 1 dag van tevoren worden gemaakt. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor gebruik mee met de kip.
  • vegatipVervang de kip door vegetarische kipstukjes; het gerecht is dan niet langer glutenvrij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Romige rode-linzenpenne met tuinerwtenpesto

Je vertrouwde pastavorm, maar dan gemaakt van rode linzen in plaats van tarwebloem. Zo wordt het wel héél makkelijk (en lekker) om extra vezels te eten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig