Romige spinazie-zalm-rijst
In 30 min. zet jij deze gezonde pan rijst op tafel! Lekker makkelijk (en budgetproof!) met zalm en spinazie uit de diepvries.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de zalm 2 min. Keer halverwege. De zalm hoeft niet gaar te zijn. Schep de zalm op een bord en laat staan tot gebruik.
Voeg de ui, knoflook en rijst toe aan dezelfde pan en bak 3 min. Schep regelmatig om.
Roer de ontdooide spinazie en de zuivelspread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het water bij, breng aan de kook en roer door. Kook de rijst in 15-18 min. op laag vuur met de deksel op de pan gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in 8 partjes. Snijd de peterselie fijn.
Roer het citroenrasp en ⅔ van de peterselie door de rijst. Breek de zalm in grove stukken, leg op de rijst en verwarm nog 3-4 min. met de deksel op de pan.
Bestrooi met de fijngesneden peterselie en peper en verdeel de citroenpartjes erover.
Romige spinazie-zalm-rijst
In 30 min. zet jij deze gezonde pan rijst op tafel! Lekker makkelijk (en budgetproof!) met zalm en spinazie uit de diepvries.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198061_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de zalm 2 min. Keer halverwege. De zalm hoeft niet gaar te zijn. Schep de zalm op een bord en laat staan tot gebruik.
Voeg de ui, knoflook en rijst toe aan dezelfde pan en bak 3 min. Schep regelmatig om.
Roer de ontdooide spinazie en de zuivelspread erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het water bij, breng aan de kook en roer door. Kook de rijst in 15-18 min. op laag vuur met de deksel op de pan gaar.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en snijd in 8 partjes. Snijd de peterselie fijn.
Roer het citroenrasp en ⅔ van de peterselie door de rijst. Breek de zalm in grove stukken, leg op de rijst en verwarm nog 3-4 min. met de deksel op de pan.
Bestrooi met de fijngesneden peterselie en peper en verdeel de citroenpartjes erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
250 g diepvries wilde zalmfilets
300 g zilvervliesrijst
900 g diepvries spinazie
200 g zuivelspread naturel
400 ml water
1 biologische citroen
10 g verse platte peterselie