Zalm uit de airfryer met bimi en krieltjes van London Loy
Gezond koken deze week? London Loy maakt deze zalmfilet uit de airfryer, gecombineerd met bimi, sojaboontjes en krieltjes. Serveer met dille-knoflookspread voor extra smaak.
25 min. bereiden / 33 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Laat de edamamebonen ontdooien. Boen de krieltjes schoon, halveer en meng met de helft van de olie en peper. Verdeel over het mandje van de airfryer en bak in 25 min. op 180 ˚C gaar. Schud halverwege om.
Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakken. Snipper de ui en snijd de knoflook en dille fijn. Meng de zuivelspread met de ui, knoflook, dille, 1 el citroensap (per 4 personen) en ¼ van de olie. Breng op smaak met peper.
Verdeel de zalm over de krieltjes in de airfyer, bestrooi met peper en verdeel de citroenplakjes erover. Bak in ca. 7-8 min. gaar.
Halveer ondertussen de bimi in de lengte en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de edamameboontjes toe en giet af. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Snijd de spinazie grof en meng met de gekookte groente, het basilicum en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de krieltjes met de groente, zalm en dille-knoflookspread.
Zalm uit de airfryer met bimi en krieltjes van London Loy
Gezond koken deze week? London Loy maakt deze zalmfilet uit de airfryer, gecombineerd met bimi, sojaboontjes en krieltjes. Serveer met dille-knoflookspread voor extra smaak.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198428_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
33 min. wachten
Aan de slag
Laat de edamamebonen ontdooien. Boen de krieltjes schoon, halveer en meng met de helft van de olie en peper. Verdeel over het mandje van de airfryer en bak in 25 min. op 180 ˚C gaar. Schud halverwege om.
Boen de citroen schoon, rasp ondertussen de gele schil, pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakken. Snipper de ui en snijd de knoflook en dille fijn. Meng de zuivelspread met de ui, knoflook, dille, 1 el citroensap (per 4 personen) en ¼ van de olie. Breng op smaak met peper.
Verdeel de zalm over de krieltjes in de airfyer, bestrooi met peper en verdeel de citroenplakjes erover. Bak in ca. 7-8 min. gaar.
Halveer ondertussen de bimi in de lengte en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de edamameboontjes toe en giet af. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Snijd de spinazie grof en meng met de gekookte groente, het basilicum en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de krieltjes met de groente, zalm en dille-knoflookspread.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g diepvries edamamebonen
1 kg krieltjes
4 el milde olijfolie
1 biologische citroen
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
10 g verse dille
75 g zuivelspread naturel
4 verse zalmfilets op de huid
400 g bimi
15 g verse basilicum
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
airfryer