Frangipane
Deze zoete romige amandelvulling is ideaal voor allerlei taarten en gebakjes. Gemaakt van gemalen amandelen, suiker, boter en ei. Frangipane doet het goed in de appeltaart, amandelcroissants of een galette des rois; maar je kunt er allerlei kanten mee op.
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter, suiker, het amandelmeel en zout in een kom en meng met een houten lepel tot een egaal mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe, roer steeds goed tussendoor. Bewaar de frangipane goed afgedekt tot gebruik in de koelkast.
Frangipane
Deze zoete romige amandelvulling is ideaal voor allerlei taarten en gebakjes. Gemaakt van gemalen amandelen, suiker, boter en ei. Frangipane doet het goed in de appeltaart, amandelcroissants of een galette des rois; maar je kunt er allerlei kanten mee op.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198213_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null porties
1935 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de boter, suiker, het amandelmeel en zout in een kom en meng met een houten lepel tot een egaal mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe, roer steeds goed tussendoor. Bewaar de frangipane goed afgedekt tot gebruik in de koelkast.
algemeen:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van persoon)100 g ongezouten roomboter
100 g fijne kristalsuiker
110 g amandelmeel
¼ tl zout
2 scharreleieren