Gochujang pasta

Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.

740 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af, maar vang 200 ml (per 4 personen) van het kookwater op.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min.

  3. Voeg de boter, slagroom en gochujang toe en laat 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Rasp de kaas. Voeg de rigatoni toe aan de saus en voeg er zo veel pastawater aan toe dat het een smeuïge saus wordt (ca. 150 ml per 4 personen). Schep de helft van de kaas erdoor en verdeel over borden.

  5. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de rest van de olie.

  • combinatietipLekker met een simpele groene salade of geblancheerde groente zoals sperziebonen of broccoli.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gochujang pasta

Gochujang is multi-inzetbaar. De Koreaanse smaakmaker leent zich namelijk ook perfect voor jouw volgende pasta.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig