Pasta Napoletana

Voor deze pasta 'Napoletana' maken we een saus op basis van tomatensaus, knoflook en basilicum (kenmerkend voor de regio rondom Napels). Niet te ingewikkeld maar wel ontzettend lekker.

490 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Verwarm de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 3 min. mee.

  2. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met de achterkant van een lepel. Voeg de suiker toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de saus 30 min. koken op laag vuur.

  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, maar verkort de kooktijd met 1 min. Giet af, maar vang 1 kopje (per 4 personen) van het kookwater op.

  4. Pluk ondertussen de blaadjes van het basilicum en snijd grof.

  5. Schep de linguine door de tomatensaus. Voeg het kookwater toe en kook nog 2 min. terwijl je blijft roeren. Voeg het basilicum toe, schep om en verdeel over borden. Rasp de Parmezaanse kaas erover.

  • achtergrondinfoPasta Napoletana is een vrij simpele tomatensaus van tomaat, ui, knoflook, een beetje suiker en soms basilicum. Het is de saus die in Amerika Marinara wordt genoemd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pasta Napoletana

Voor deze pasta 'Napoletana' maken we een saus op basis van tomatensaus, knoflook en basilicum (kenmerkend voor de regio rondom Napels). Niet te ingewikkeld maar wel ontzettend lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig