Zeef de bloem boven een kom en meng de bakpoeder, het zout, de suiker en speculaaskruiden erdoor. Snijd de boter in blokjes, voeg samen met de melk toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg, kneed 5 min. door. Vorm een grove rechthoek van 15 x 20 cm, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoekige lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteek- vormpje 16 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak ca. 20 min. in de oven tot gaar en knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 30 min. afkoelen op een rooster.
Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Doe de hagelslag op een plat bord. Schep met de ijsbolletjestang op de helft van de koekjes 1 bol ijs en verdeel de rest van de koekjes erover, druk licht aan. Strijk het ijs aan de zijkanten glad met een lepel. Rol de ijssandwiches met de zijkant door de hagelslag. Serveer direct.
Speculaas-ijssandwich met gezouten-karamelhagel (advertorial)
Tijd voor een toetje! Deze speculaas-ijssandwich is al smullen, maar met de gezouten-karamelhagel helemaal een ware traktatie.
- bereidingstipJe kunt de koekjes 1 dag van tevoren maken, bewaar in een afgesloten koekblik tot gebruik.
- variatietipOok lekker met kaneelijs of chocolade-ijs in plaats van vanilleroomijs.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Speculaas-ijssandwich met gezouten-karamelhagel (advertorial)
Tijd voor een toetje! Deze speculaas-ijssandwich is al smullen, maar met de gezouten-karamelhagel helemaal een ware traktatie.

nagerecht
8 porties
250 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Zeef de bloem boven een kom en meng de bakpoeder, het zout, de suiker en speculaaskruiden erdoor. Snijd de boter in blokjes, voeg samen met de melk toe aan het bloemmengsel en kneed tot een samenhangend deeg, kneed 5 min. door. Vorm een grove rechthoek van 15 x 20 cm, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een rechthoekige lap van een ½ cm dik. Steek er met het uitsteek- vormpje 16 koekjes uit. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak ca. 20 min. in de oven tot gaar en knapperig. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 30 min. afkoelen op een rooster.
Haal het ijs 5 min. voor het serveren uit de vriezer. Doe de hagelslag op een plat bord. Schep met de ijsbolletjestang op de helft van de koekjes 1 bol ijs en verdeel de rest van de koekjes erover, druk licht aan. Strijk het ijs aan de zijkanten glad met een lepel. Rol de ijssandwiches met de zijkant door de hagelslag. Serveer direct.
bereidingstip:Je kunt de koekjes 1 dag van tevoren maken, bewaar in een afgesloten koekblik tot gebruik.
variatietip:Ook lekker met kaneelijs of chocolade-ijs in plaats van vanilleroomijs.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
125 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
60 g donkere basterdsuiker
5 g speculaaskruiden
60 g ongezouten roomboter
2 el volle melk
1 scharrelei
8 bolletjes vanilleroomijs
50 g De Ruijter hagelslag gezouten karamel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
uitsteekvormpje rond Ø7cm
bakpapier
ijsbolletjestang