Breng de kokosmelk en de helft van de melk met het vanille-extract op middelhoog vuur aan de kook.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde de eidooier met de rest van de melk en de suiker los. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan.
Laat het mengsel 2-4 min. doorkoken, maar blijf roeren. De kokosroom moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de kokosroom in een lage platte schaal, zodat de room zo snel mogelijk afkoelt. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 1 uur afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Klop de kokosroom met een garde los en doe in de spuitzak. Snijd de brioche in 8 plakken. Spuit de kokosroom er in toefjes op en verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de hagelslag.
Brioche met kokosroom en karamel-hagelslag (advertorial)
Verras je gasten deze Pasen met een heerlijk stuk brioche rijkelijk belegd met kokosroom en gezouten karamel hagelslag. Het water loopt ons nu al in de mond.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Brioche met kokosroom en karamel-hagelslag (advertorial)
Verras je gasten deze Pasen met een heerlijk stuk brioche rijkelijk belegd met kokosroom en gezouten karamel hagelslag. Het water loopt ons nu al in de mond.

8 porties
290 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Breng de kokosmelk en de helft van de melk met het vanille-extract op middelhoog vuur aan de kook.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop met een garde de eidooier met de rest van de melk en de suiker los. Voeg de maizena toe en roer tot een glad papje.
Giet al roerend de helft van de hete melk bij het ei-suikermengsel en meng goed. Giet dit mengsel terug in de pan bij de rest van de melk en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Zorg dat je goed over de bodem van de pan roert, want het koekt snel aan.
Laat het mengsel 2-4 min. doorkoken, maar blijf roeren. De kokosroom moet de dikte hebben van een dikke vla.
Giet de kokosroom in een lage platte schaal, zodat de room zo snel mogelijk afkoelt. Leg een stuk vershoudfolie rechtstreeks op de room, zodat er geen vel op ontstaat. Laat in 1 uur afkoelen en zet in de koelkast tot gebruik.
Klop de kokosroom met een garde los en doe in de spuitzak. Snijd de brioche in 8 plakken. Spuit de kokosroom er in toefjes op en verdeel de blauwe bessen erover. Bestrooi met de hagelslag.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
100 ml kokosmelk
200 ml volle melk
1 tl vanille-extract
1 middelgroot scharrelei
40 g kristalsuiker
30 g maizena
1 brioche brood
100 g verse blauwe bessen
4 el De Ruijter hagelslag gezouten karamel
Dit heb je nodig
vershoudfolie
spuitzak