Paddenstoelen-tomatenstoof met polenta (advertorial)
De combinatie van de romige polenta en de hartige paddenstoelen-tomatenstoof voelt als een warme deken.
Aan de slag
Doe de porcini in een kom en giet er het lauwwarme water over.
Snijd de champignons in stukjes van 2 cm en de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de champignons 8 min. op hoog vuur, breng op smaak met peper. Schep uit de pan. Herhaal met de oesterzwammen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de naaldjes van de rozemarijn, de blaadjes van de tijm en oregano en ⅓ van de salieblaadjes fijn.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, kruiden, paprikapoeder en bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg de wijn, polpa en de porcini met het vocht toe en laat op laag vuur zachtjes 20 min. koken. Voeg de paddenstoelen de laatste 5 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Breng het koude water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg al roerend de polenta toe en kook 10 min., blijf roeren. Voeg de boter en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat even met de deksel op de pan staan.
Verdeel de polenta over borden en schep de stoof erop. Snijd de peterselie fijn en strooi samen met de rest van de kaas erover.
Paddenstoelen-tomatenstoof met polenta (advertorial)
De combinatie van de romige polenta en de hartige paddenstoelen-tomatenstoof voelt als een warme deken.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de porcini in een kom en giet er het lauwwarme water over.
Snijd de champignons in stukjes van 2 cm en de oesterzwammen in de lengte in plakjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de champignons 8 min. op hoog vuur, breng op smaak met peper. Schep uit de pan. Herhaal met de oesterzwammen.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de naaldjes van de rozemarijn, de blaadjes van de tijm en oregano en ⅓ van de salieblaadjes fijn.
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, kruiden, paprikapoeder en bloem toe en bak 2 min. mee.
Voeg de wijn, polpa en de porcini met het vocht toe en laat op laag vuur zachtjes 20 min. koken. Voeg de paddenstoelen de laatste 5 min. toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp ondertussen de kaas. Breng het koude water aan de kook met het bouillonblokje. Voeg al roerend de polenta toe en kook 10 min., blijf roeren. Voeg de boter en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat even met de deksel op de pan staan.
Verdeel de polenta over borden en schep de stoof erop. Snijd de peterselie fijn en strooi samen met de rest van de kaas erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g funghi porcini gedroogde bospaddestoelen
150 ml lauwwarm water
400 g kastanjechampignons
140 g koningsoesterzwammen
4 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
10 g verse Italiaanse kruiden
45 g tomatenpuree
½ tl paprikapoeder
1 el tarwebloem
100 ml Italiaanse volle rode wijn
425 ml Mutti polpa in blik
100 g Parmezaanse kaas
1 l koud water
1 groentebouillonblokje
200 g polenta
40 g ongezouten roomboter
5 g verse peterselie