Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes. Rasp de oranje schil van de helft van de mandarijnen. Snijd de rest van in heel dunne plakjes.
Breng de gecondenseerde kokosmelk, amandeldrink, de ⅓ van de rietsuiker, de agar agar, het mandarijnenrasp, het vanillestokje en -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.
Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Leg de mandarijnplakjes op een bord en bestrooi lichtjes met 1 tl rietsuiker (per 4 personen). Bestrooi de schaaltjes crėme gelijkmatig met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker op de mandarijn en de crème gelijkmatig met de brander. Leg de mandarijnplakjes op de schaaltjes, laat de karamel enkele minuten hard worden en serveer direct.
Vegan mandarijn-crème brûlée van London Loy
Deze crème brûlée met gecondenseerde kokosmelk, vanille en mandarijn is London Loy's plantaardige versie van deze Franse klassieker. Een fris en zoet kersttoetje waar je iedereen aan het kerstdiner een plezier mee zal doen!
- bereidingstip Je kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf het suikerlaagje aan en voeg de mandarijnen toe.
- variatietipJe kunt ook 1 grote crème brûlée maken in een ronde ovenschaal (Ø 22 cm).
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vegan mandarijn-crème brûlée van London Loy
Deze crème brûlée met gecondenseerde kokosmelk, vanille en mandarijn is London Loy's plantaardige versie van deze Franse klassieker. Een fris en zoet kersttoetje waar je iedereen aan het kerstdiner een plezier mee zal doen!

nagerecht
4 personen
385 kcal
20 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes. Rasp de oranje schil van de helft van de mandarijnen. Snijd de rest van in heel dunne plakjes.
Breng de gecondenseerde kokosmelk, amandeldrink, de ⅓ van de rietsuiker, de agar agar, het mandarijnenrasp, het vanillestokje en -merg al roerend aan de kook. Haal van het vuur zodra het kookt.
Verwijder het vanillestokje. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Laat 20 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet nog 1 uur in de koelkast. Leg de mandarijnplakjes op een bord en bestrooi lichtjes met 1 tl rietsuiker (per 4 personen). Bestrooi de schaaltjes crėme gelijkmatig met de rest van de rietsuiker. Karamelliseer de suiker op de mandarijn en de crème gelijkmatig met de brander. Leg de mandarijnplakjes op de schaaltjes, laat de karamel enkele minuten hard worden en serveer direct.
bereidingstip: Je kunt de crème brûlée 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng op de dag zelf het suikerlaagje aan en voeg de mandarijnen toe.
variatietip:Je kunt ook 1 grote crème brûlée maken in een ronde ovenschaal (Ø 22 cm).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 vanillestokje
2 mandarijnen
320 g gezoete gecondenseerde kokosmelk
400 ml amandeldrink ongezoet
60 g rietsuiker
2 g agaragar
Dit heb je nodig
lage ovenschaaltjes (Ø 10 cm)
crème-brûléebrander