Couscous met geroosterde tuinbonen en pompoen
De volle smaak van tuinbonen met de zachte pompoenstukjes zijn een perfecte combinatie in deze kruidige couscous. Lekker met knapperige amandelen en zoete rozijntjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de tuinbonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Meng de pompoenblokjes met de tuinbonen, de helft van de knoflook, de helft van de olie, ras el hanout, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, 2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof.
Meng de couscous met de geroosterde pompoen en tuinbonen, de amandelen, rozijnen, de helft van de koriander en de dressing. Bestrooi met de rest van de koriander.
Couscous met geroosterde tuinbonen en pompoen
De volle smaak van tuinbonen met de zachte pompoenstukjes zijn een perfecte combinatie in deze kruidige couscous. Lekker met knapperige amandelen en zoete rozijntjes.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199585_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de tuinbonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Meng de pompoenblokjes met de tuinbonen, de helft van de knoflook, de helft van de olie, ras el hanout, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, 2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof.
Meng de couscous met de geroosterde pompoen en tuinbonen, de amandelen, rozijnen, de helft van de koriander en de dressing. Bestrooi met de rest van de koriander.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g tuinbonen in blik
2 tenen knoflook
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
4 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
300 g couscous
125 g ongebrande amandelen
1 biologische citroen
10 g verse koriander
100 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier