Pompoenstoof met volkorencouscous

Binnen een halfuur staat-ie op tafel, deze gezonde stoof boordevol groenten. De heerlijke kruiden maken het helemaal af.

630 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Snijd de citroen in 8 parten (per 4 personen) en de abrikozen in stukjes.

  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenblokjes en knoflook toe en bak 3 min. mee. Voeg de helft van de ras el hanout, de kikkererwten, citroenparten, abrikozen en gepelde tomaten toe. Plet de tomaten iets met een houten lepel. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 20 min. zachtjes stoven tot de pompoen gaar is. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking samen met de rest van de ras el hanout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Haal uit de pan, laat afkoelen op een bord.

  4. Roer de couscous los, meng met de rest van de olie en serveer met de pompoen-kikkererwtenstoof. Bestrooi met de pompoenpitten. De partjes citroen eet je niet op.

Pompoenstoof met volkorencouscous

Binnen een halfuur staat-ie op tafel, deze gezonde stoof boordevol groenten. De heerlijke kruiden maken het helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig