Bruine bonen shepherd's pie
bewaar
bewaar

Bruine bonen shepherd's pie

Shepherd's pie is een ovenschotel van gehakt met een dekentje van aardappelpuree. Wij maakten 'm helemaal plantaardig en vervingen het gehakt door een kruidig mengsel van Hollandse bruine bonen, champignons en winterpeen!

25 min. bereiden / 25 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de peen in blokjes van een ½ cm. Snijd de champignons in plakjes. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verhit ⅗ van de margarine in een hapjespan en bak de ui, knoflook en champignons 5 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak 1 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de peen, bonen, het bouillonblokje en het kokende water toe, en breng aan de kook. Laat ca. 5 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de peterselie fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de boter, sojadrink en de peterselie tot een puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep het bonenmengsel in de ovenschaal. Verdeel de puree erover en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak in 20-25 min. goudbruin.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bruine bonen shepherd's pie

Shepherd's pie is een ovenschotel van gehakt met een dekentje van aardappelpuree. Wij maakten 'm helemaal plantaardig en vervingen het gehakt door een kruidig mengsel van Hollandse bruine bonen, champignons en winterpeen!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig