Spaghetti met courgettesaus en zwarte kikkererwten (advertorial)
Met dit broertje van de kikkererwt geef je een spannende touch aan je favo curry's, soepen of salades. Alhoewel hij verrassend genoeg ook fantastisch smaakt in Italiaanse (geïnspireerd) gerechten, zoals deze spaghetti met courgettesaus!
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de knoflook in plakjes en de courgette in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 5 min. mee.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 5 min. op middelhoog vuur tot knapperig. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de mozzarella. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de gebakken courgette samen met de zuivelspread, mozzarella, ⅔ van de basilicumblaadjes, het citroensap, -rasp en peper in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Doe terug in de pan en meng de saus erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de kikkererwten, pijnboompitten en de rest van het basilicum.
Spaghetti met courgettesaus en zwarte kikkererwten (advertorial)
Met dit broertje van de kikkererwt geef je een spannende touch aan je favo curry's, soepen of salades. Alhoewel hij verrassend genoeg ook fantastisch smaakt in Italiaanse (geïnspireerd) gerechten, zoals deze spaghetti met courgettesaus!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198062_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien, snijd de knoflook in plakjes en de courgette in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 5 min. mee.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten 5 min. op middelhoog vuur tot knapperig. Breng op smaak met peper.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de mozzarella. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de gebakken courgette samen met de zuivelspread, mozzarella, ⅔ van de basilicumblaadjes, het citroensap, -rasp en peper in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde saus.
Giet de spaghetti af en vang wat kookvocht op. Doe terug in de pan en meng de saus erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de saus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en bestrooi met de kikkererwten, pijnboompitten en de rest van het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 middelgrote uien
1 teen knoflook
1 courgette
1 el milde olijfolie
150 g volkorenspaghetti
150 g Bonduelle zwarte kikkererwten
½ biologische citroen
125 g mozzarella
15 g verse basilicum
65 g zuivelspread naturel light
10 g geroosterde pijnboompitten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker