Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (advertorial)
Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, peper en eventueel zout 5 min.
Voeg de kikkererwten samen met de gepelde tomaten en het hete water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en leg de takjes oregano erin.
Voeg de orzo toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep alles in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven, tot de orzo gaar is.
Snijd ondertussen de dille grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en verkruimel de feta. Verdeel het citroenrasp, de dille en feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.
Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (advertorial)
Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, peper en eventueel zout 5 min.
Voeg de kikkererwten samen met de gepelde tomaten en het hete water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en leg de takjes oregano erin.
Voeg de orzo toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep alles in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven, tot de orzo gaar is.
Snijd ondertussen de dille grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en verkruimel de feta. Verdeel het citroenrasp, de dille en feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
250 g winterpeen
4 el milde olijfolie
310 g Bonduelle kikkererwten in blik
400 g gepelde tomaten in blik
525 ml heet water
1 groentebouillonblokje
5 takjes verse oregano
300 g biologische orzo
7½ g verse dille
1 biologische citroen
150 g biologische Griekse feta
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)