Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (advertorial)

Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.

640 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, peen, peper en eventueel zout 5 min.

  2. Voeg de kikkererwten samen met de gepelde tomaten en het hete water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer door en leg de takjes oregano erin.

  3. Voeg de orzo toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep alles in de ovenschaal en bak 15-20 min. in de oven, tot de orzo gaar is.

  4. Snijd ondertussen de dille grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en verkruimel de feta. Verdeel het citroenrasp, de dille en feta erover. Besprenkel met de rest van de olie.

  • variatietipJe kunt de feta en de citroenrasp ook over de ovenschotel verdelen en lekker meebakken. Bestrooi na het bakken met de dille.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Griekse ovenschotel met orzo kikkererwten (advertorial)

Geïnspireerd op youvetsi of giouvetsi: een Griekse ovenschotel met orzo (kritharaki). Oorsponkelijk wordt het gemaakt met kip, rund- of lamsvlees, maar is vegetarisch ook lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig