Curry met linzen en kikkererwten (advertorial)
Deze curry zit boonvol peulvruchten voor een krachtpatser van een hoofdgerecht! Want met linzen, kikkererwten én tuinerwten zit het qua eiwitten wel goed.
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de gember met de ui, knoflook, rode peper en mosterdzaad 5 min. Voeg de curry madras toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. mee.
Halveer ondertussen de tomaatjes. Voeg de kikkererwten samen met de tomaten toe aan de pan.
Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook en laat 8-10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Voeg de linzen en tuinerwten toe aan de curry. Kook nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst. Snijd de limoen in parten en de koriander grof. Verdeel de koriander erover en serveer met een limoenpartje.
Curry met linzen en kikkererwten (advertorial)
Deze curry zit boonvol peulvruchten voor een krachtpatser van een hoofdgerecht! Want met linzen, kikkererwten én tuinerwten zit het qua eiwitten wel goed.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198984_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd fijn.
Verhit de olie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de gember met de ui, knoflook, rode peper en mosterdzaad 5 min. Voeg de curry madras toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2 min. mee.
Halveer ondertussen de tomaatjes. Voeg de kikkererwten samen met de tomaten toe aan de pan.
Schenk de kokosmelk en het water erbij. Breng aan de kook en laat 8-10 min. op laag vuur zachtjes koken.
Voeg de linzen en tuinerwten toe aan de curry. Kook nog 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met de rijst. Snijd de limoen in parten en de koriander grof. Verdeel de koriander erover en serveer met een limoenpartje.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)40 g verse gember
2 middelgrote uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
2 el zonnebloemolie
1 el mosterdzaad
2 el curry madras specerijenmelange
2 el tomatenpuree
250 g snoepgroente tomaten
310 g Bonduelle kikkererwten in blik
400 ml kokosmelk
500 ml water
310 g Bonduelle linzen in blik
200 g diepvries tuinerwten
300 g witte rijst
1 limoen
15 g verse koriander