Kikkererwten-bloemkoolstoof met naan (advertorial)
De kikkererwt, een smaakvolle bron van proteïne die vrijwel in elk gerecht past. Lekker met bloemkool en aromatische madraskruiden zoals in deze kikkererwten-bloemkoolstoof.
Aan de slag
Snipper de uien en rasp de gember. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de ui, gember, rode peper en curry madraskruiden 7-8 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg samen met de bloemkoolroosjes toe aan het kruidenmengsel en bak 5 min. mee op hoog vuur, roer regelmatig.
Voeg de yoghurt en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn en hak de pinda’s fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) de koriander met de pinda’s, 1 tl citroenrasp, 1 el -sap, de rest van de olie en peper.
Verdeel de koriander-pindasalsa over de curry en serveer met het naanbrood.
Kikkererwten-bloemkoolstoof met naan (advertorial)
De kikkererwt, een smaakvolle bron van proteïne die vrijwel in elk gerecht past. Lekker met bloemkool en aromatische madraskruiden zoals in deze kikkererwten-bloemkoolstoof.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198046_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en rasp de gember. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de ui, gember, rode peper en curry madraskruiden 7-8 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Voeg samen met de bloemkoolroosjes toe aan het kruidenmengsel en bak 5 min. mee op hoog vuur, roer regelmatig.
Voeg de yoghurt en het water toe, breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander fijn en hak de pinda’s fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng (per 4 personen) de koriander met de pinda’s, 1 tl citroenrasp, 1 el -sap, de rest van de olie en peper.
Verdeel de koriander-pindasalsa over de curry en serveer met het naanbrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 middelgrote uien
30 g verse gember
1 rode peper
4 el zonnebloemolie
1½ el curry madras specerijenmelange
700 g bloemkolen
760 g Hak kikkererwten
300 g yoghurt Griekse stijl 0%
75 ml water
4 mini-volkorennaanbroden
10 g verse koriander
30 g ongezouten pinda's
1 biologische citroen