Tomatenrijst uit de oven met kip en spinazie (advertorial)
Deze tomaten in blik zijn perfect voor recepten met een langere bereidingstijd zoals oven- en stoofgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze rijstschotel met kip uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kipdijfilet met ⅓ van de olie, oregano en peper. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 min. rondom aan. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en tomaten toe aan het achtergehouden bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst, gebakken groente, pomodori pelati en ⅔ van de peterselie over de ovenschaal, roer door en leg de kip en takjes tijm erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het kokende water over, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in de oven. Haal na 25 min. de folie eraf.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie en besprenkel met de rest van de olie.
Tomatenrijst uit de oven met kip en spinazie (advertorial)
Deze tomaten in blik zijn perfect voor recepten met een langere bereidingstijd zoals oven- en stoofgerechten. Probeer bijvoorbeeld eens deze rijstschotel met kip uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kipdijfilet met ⅓ van de olie, oregano en peper. Verhit ⅓ van de olie in een hapjespan en bak de kip in 4 min. rondom aan. Haal uit de pan, maar laat het bakvet zitten.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en tomaten toe aan het achtergehouden bakvet en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst, gebakken groente, pomodori pelati en ⅔ van de peterselie over de ovenschaal, roer door en leg de kip en takjes tijm erop. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk er het kokende water over, dek af met aluminiumfolie en bak ca. 40 min. in de oven. Haal na 25 min. de folie eraf.
Bestrooi voor het serveren met de rest van de peterselie en besprenkel met de rest van de olie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g scharrelkipdijfilets
3 el milde olijfolie
2 tl gedroogde oregano
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
250 g snoepgroente tomaten
200 g verse spinazie
15 g verse platte peterselie
300 g volkoren basmatirijst
400 g Mutti pomodori pelati
5 g verse tijm
500 ml kokend water
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)