Ontbijttaartjes met blauwe bessenspread en walnoten (advertorial)
Kickstart je dag eens plantaardig! Dit zijdezachte alternatief voor kwark kun je gebruiken als basis. Top af met fruit en noten zoals in dit ontbijttaartje.
Aan de slag
Laat de blauwe bessen ontdooien. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe ⅔ van de havermout, dadels, ⅔ van de walnoten en het citroenrasp in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het water toe en maal tot een plakkerig mengsel. Meng de rest van de havermout erdoor. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes en druk de bodem en zijkanten goed aan.
Prak 125 g van de blauwe bessen (per 6 personen) fijn en meng met het vanille-extract, de ahornsiroop en het chiazaad. Roer door en verdeel over de tartelettebodems. Zet 1 uur in de koelkast tot de bessenspread is opgestijfd.
Hak de rest van de walnoten grof. Verwijder de vormpjes van de tartelettes en verdeel de plantaardige variatie op kwark erover. Garneer met de rest van de bosbessen en de gehakte walnoten.
Ontbijttaartjes met blauwe bessenspread en walnoten (advertorial)
Kickstart je dag eens plantaardig! Dit zijdezachte alternatief voor kwark kun je gebruiken als basis. Top af met fruit en noten zoals in dit ontbijttaartje.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198055_612x450_JPG.jpg)
null personen
355 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Laat de blauwe bessen ontdooien. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe ⅔ van de havermout, dadels, ⅔ van de walnoten en het citroenrasp in de keukenmachine en maal fijn. Voeg het water toe en maal tot een plakkerig mengsel. Meng de rest van de havermout erdoor. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes en druk de bodem en zijkanten goed aan.
Prak 125 g van de blauwe bessen (per 6 personen) fijn en meng met het vanille-extract, de ahornsiroop en het chiazaad. Roer door en verdeel over de tartelettebodems. Zet 1 uur in de koelkast tot de bessenspread is opgestijfd.
Hak de rest van de walnoten grof. Verwijder de vormpjes van de tartelettes en verdeel de plantaardige variatie op kwark erover. Garneer met de rest van de bosbessen en de gehakte walnoten.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)175 g diepvries blauwe bessen
1 biologische citroen
200 g volkoren fijne havermoutvlokken
150 g dadels zonder pit
75 g ongebrande walnoten
2 el water
1 tl vanille-extract
1 el ahornsiroop
3 el chiazaad
200 g Alpro plantaardige variatie op kwark no sugars
Dit heb je nodig
keukenmachine
tarteletteringen of bakringen (Ø 8 cm, ingevet)