Fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen (advertorial)
bewaar
bewaar

Fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen (advertorial)

Vanavond pasta? Why not? Ga voor deze fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen. Verrassing: een snufje kaneel in de saus. Benieuwd hoe dat uit pakt? Probeer maar eens!

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de pompoen schoon en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1-2 cm. Snijd de rode uien in parten. Meng de pompoen met de ui, gedroogde tijm, ⅔ van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plantaardige spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig.

Verwarm de pastasaus met de helft van de ricotta en de kaneel in een hapjespan 4-5 min. op laag vuur. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof. Giet de pasta af en meng samen met de geroosterde groente, spekjes en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de pasta over de borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van het basilicum.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen (advertorial)

Vanavond pasta? Why not? Ga voor deze fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen. Verrassing: een snufje kaneel in de saus. Benieuwd hoe dat uit pakt? Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig