Fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen (advertorial)
Vanavond pasta? Why not? Ga voor deze fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen. Verrassing: een snufje kaneel in de saus. Benieuwd hoe dat uit pakt? Probeer maar eens!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de pompoen schoon en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1-2 cm. Snijd de rode uien in parten. Meng de pompoen met de ui, gedroogde tijm, ⅔ van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plantaardige spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig.
Verwarm de pastasaus met de helft van de ricotta en de kaneel in een hapjespan 4-5 min. op laag vuur. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof. Giet de pasta af en meng samen met de geroosterde groente, spekjes en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
Fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen (advertorial)
Vanavond pasta? Why not? Ga voor deze fusilli met tomatensaus en geroosterde pompoen. Verrassing: een snufje kaneel in de saus. Benieuwd hoe dat uit pakt? Probeer maar eens!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198034_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de pompoen schoon en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1-2 cm. Snijd de rode uien in parten. Meng de pompoen met de ui, gedroogde tijm, ⅔ van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de plantaardige spekjes op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. knapperig.
Verwarm de pastasaus met de helft van de ricotta en de kaneel in een hapjespan 4-5 min. op laag vuur. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd grof. Giet de pasta af en meng samen met de geroosterde groente, spekjes en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel de rest van de ricotta erover en bestrooi met de rest van het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)700 g biologische flespompoenen
3 rode uien
1 el gedroogde tijm
3 el milde olijfolie
300 g Grand' Italia halfvolkoren fusilli
140 g plantaardige spekreepjes
690 g Grand'Italia Sugocasa tradizionale in fles
250 g ricotta
½ tl gemalen kaneel
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier