Kip uit de airfryer met kruidenrijst van London Loy
Kiplekker uit de airfryer: gemarineerde kippenbouten van London Loy. Serveer met een zelfgemaakte kruidenrijst en roergebakken peen.
40 min. bereiden / 1 uur wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn, snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de ketjap met de sojasaus, honing, het limoensap, de gember, ¾ van de knoflook en versgemalen peper. Meng ⅔ van de marinade met de kippenbouten en bedek ze rondom ermee. Laat afgedekt met vershoudfolie 1 uur marineren in de koelkast.
Leg de kippenboten in het mandje van de airfryer en bak in ca. 30 min. op 180˚C gaar. Keer halverwege om en dek eventueel af als ze te donker worden.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de bospeen in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in stukken van 5 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de bospeen in 8-10 min. beetgaar. Voeg de rest van de marinade toe, breng aan de kook en laat 1-2 min. iets inkoken. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de koriander en peterselie samen met de rest van de knoflook, het limoenrasp, de rest van de olie en peper en eventueel zout in de kleine hakmolen van de staafmixer en maal fijn. Meng de kruidenolie met de rijst en serveer met de kippenbouten en roergebakken peen.
Kip uit de airfryer met kruidenrijst van London Loy
Kiplekker uit de airfryer: gemarineerde kippenbouten van London Loy. Serveer met een zelfgemaakte kruidenrijst en roergebakken peen.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198423_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd fijn, snijd de knoflook fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de ketjap met de sojasaus, honing, het limoensap, de gember, ¾ van de knoflook en versgemalen peper. Meng ⅔ van de marinade met de kippenbouten en bedek ze rondom ermee. Laat afgedekt met vershoudfolie 1 uur marineren in de koelkast.
Leg de kippenboten in het mandje van de airfryer en bak in ca. 30 min. op 180˚C gaar. Keer halverwege om en dek eventueel af als ze te donker worden.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snijd de bospeen in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in stukken van 5 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de bospeen in 8-10 min. beetgaar. Voeg de rest van de marinade toe, breng aan de kook en laat 1-2 min. iets inkoken. Breng op smaak met peper.
Doe ondertussen de koriander en peterselie samen met de rest van de knoflook, het limoenrasp, de rest van de olie en peper en eventueel zout in de kleine hakmolen van de staafmixer en maal fijn. Meng de kruidenolie met de rijst en serveer met de kippenbouten en roergebakken peen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)40 g verse gember
4 tenen knoflook
1 biologische limoen
6 el ketjap manis
3 el sojasaus
1½ el honing
4 scharrelkippenbouten
300 g pandanrijst
1 bos bospeen
4 el arachideolie
15 g verse koriander
15 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
vershoudfolie
airfryer
staafmixer met hakmolen