Stamppot-vulkaan
Kuiltje voor de jus? Nee, gewoon een hele vulkaan! Deze gezonde boerenkoolstamppot barst ook nog eens van de groente.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Snijd in de breedte in flinterdunne reepjes, eventueel met een mandoline. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met ⅓ van de bak en braad. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen het vlees in dunne reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de bak en braad en bak het vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg de fajitakruiden en het kokende water toe, breng aan de kook en laat 2-3 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper.
Haal de groenten uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groenten met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de jus en het vlees erover.
Stamppot-vulkaan
Kuiltje voor de jus? Nee, gewoon een hele vulkaan! Deze gezonde boerenkoolstamppot barst ook nog eens van de groente.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198063_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water in 20 min. gaar.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte. Snijd in de breedte in flinterdunne reepjes, eventueel met een mandoline. Verdeel de boerenkool met de spitskool over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng met ⅓ van de bak en braad. Breng op smaak met peper en rooster ca. 15 min. in de oven tot knapperig. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen het vlees in dunne reepjes. Verhit een koekenpan met de rest van de bak en braad en bak het vlees in 6-8 min. goudbruin en gaar. Voeg de fajitakruiden en het kokende water toe, breng aan de kook en laat 2-3 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper.
Haal de groenten uit de oven. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de geroosterde groenten met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over borden en verdeel de jus en het vlees erover.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg iets kruimige aardappel
700 g spitskolen
300 g verse boerenkool
60 ml vloeibare bak en braad
250 g magere hamlappen
10 g Euroma fajita kruiden
200 ml kokend water
200 ml magere melk
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten
pureestamper