Tartaarballetjes met snijbonen en friet
bewaar
bewaar

Tartaarballetjes met snijbonen en friet

Zin in een gezond AVG'tje? Maak deze tartaarballetjes en serveer ze lekker makkelijk met snijbonen en frietjes uit de diepvries.

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ¼ bak en braad op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de ui 15 min. tot-ie zacht en gekaramelliseerd is, schep af en toe om.

Verdeel ondertussen de ovenfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

Meng ondertussen de tartaar met de nootmuskaat en peper. Rol er 3 balletjes per persoon van. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet.

Verhit ¼ bak en braad in een koekenpan en bak de snijbonen 5-6 min. op hoog vuur. Schep er ¼ van de gekaramelliseerde ui door en breng op smaak met peper.

Voeg het kokend water toe aan de rest van de gekaramelliseerde ui en laat in 6 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de rest van de bak en braad op hoog vuur in een koekenpan en bak de tartaarballetjes 2-3 min.

Haal de friet uit de oven. Verdeel de snijbonen, balletjes en friet over borden. Schep de uienjus over het vlees.

bereidingstipJe kunt de friet ook bereiden in de Blue Home Airfryer.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tartaarballetjes met snijbonen en friet

Zin in een gezond AVG'tje? Maak deze tartaarballetjes en serveer ze lekker makkelijk met snijbonen en frietjes uit de diepvries.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig