Tartaarballetjes met snijbonen en friet
Zin in een gezond AVG'tje? Maak deze tartaarballetjes en serveer ze lekker makkelijk met snijbonen en frietjes uit de diepvries.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ¼ bak en braad op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de ui 15 min. tot-ie zacht en gekaramelliseerd is, schep af en toe om.
Verdeel ondertussen de ovenfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Meng ondertussen de tartaar met de nootmuskaat en peper. Rol er 3 balletjes per persoon van. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet.
Verhit ¼ bak en braad in een koekenpan en bak de snijbonen 5-6 min. op hoog vuur. Schep er ¼ van de gekaramelliseerde ui door en breng op smaak met peper.
Voeg het kokend water toe aan de rest van de gekaramelliseerde ui en laat in 6 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de bak en braad op hoog vuur in een koekenpan en bak de tartaarballetjes 2-3 min.
Haal de friet uit de oven. Verdeel de snijbonen, balletjes en friet over borden. Schep de uienjus over het vlees.
Tartaarballetjes met snijbonen en friet
Zin in een gezond AVG'tje? Maak deze tartaarballetjes en serveer ze lekker makkelijk met snijbonen en frietjes uit de diepvries.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198065_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit ¼ bak en braad op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de ui 15 min. tot-ie zacht en gekaramelliseerd is, schep af en toe om.
Verdeel ondertussen de ovenfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Meng ondertussen de tartaar met de nootmuskaat en peper. Rol er 3 balletjes per persoon van. Laat de snijbonen uitlekken in een vergiet.
Verhit ¼ bak en braad in een koekenpan en bak de snijbonen 5-6 min. op hoog vuur. Schep er ¼ van de gekaramelliseerde ui door en breng op smaak met peper.
Voeg het kokend water toe aan de rest van de gekaramelliseerde ui en laat in 6 min. inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de bak en braad op hoog vuur in een koekenpan en bak de tartaarballetjes 2-3 min.
Haal de friet uit de oven. Verdeel de snijbonen, balletjes en friet over borden. Schep de uienjus over het vlees.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)200 g middelgrote uien
4 el vloeibare bak en braad
750 g diepvries ovenfriet
200 g rundertartaar
¼ tl gemalen nootmuskaat
900 g diepvries snijbonen
250 ml kokend water
Dit heb je nodig
bakpapier