Mealprep noedels met 5-spice tofu, spitskool en edamame
Gezond eten wordt een eitje met deze mealprep noedels! 1x koken voor 6 porties in de koelkast en je hebt 3 dagen een vullende en voedzame maaltijd. Maak af met geroosterde pinda's, bosui of koriander om elke dag een andere twist te geven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de edamamebonen ontdooien. Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in repen van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Schep de spitskool en ui om met ¼ van de olie, breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de groenten ca. 35 min. in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water. Schep om met de sesamolie.
Verkruimel de tofu en dep droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tofu in 20 min. lichtbruin en knapperig. Voeg na 10 min. de 5 spice-kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Verdeel de noedels, tofu, geroosterde groenten en edamamebonen over de glazen potten of bakjes.
Mealprep noedels met 5-spice tofu, spitskool en edamame
Gezond eten wordt een eitje met deze mealprep noedels! 1x koken voor 6 porties in de koelkast en je hebt 3 dagen een vullende en voedzame maaltijd. Maak af met geroosterde pinda's, bosui of koriander om elke dag een andere twist te geven.
hoofdgerecht
null porties
630 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Laat de edamamebonen ontdooien. Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de kool in repen van 1 cm. Snijd de uien in halve ringen. Schep de spitskool en ui om met ¼ van de olie, breng op smaak met peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de groenten ca. 35 min. in de oven. Schep halverwege om. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water. Schep om met de sesamolie.
Verkruimel de tofu en dep droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tofu in 20 min. lichtbruin en knapperig. Voeg na 10 min. de 5 spice-kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Verdeel de noedels, tofu, geroosterde groenten en edamamebonen over de glazen potten of bakjes.
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g diepvries edamamebonen
1 kg spitskool
3 middelgrote uien
4 el zonnebloemolie
350 g Thaise zilvervliesrijst noedels
2 el sesamolie
800 g tofu
1 el 5 spicekruiden
Dit heb je nodig
bakpapier